mandag 28. januar 2013

Utplassering dag 1

Første dagen min på utplassering blei en rolig dag, hvor jeg blei skikkelig introdusert til alle som jobbet på IKT-avdelingen på Jevnaker Samfunnshus.
Det er nå 5 stk som jobber der, hvorav en av de er lærling.

Ifra jeg startet på jobb fram til klokka 10 blei jeg vist rundt og var med på en liten smalltalk på starten av dagen.
Deretter reiste jeg og en kollega bort til Toso Skole hvor vi skulle ordne opp i et problem de har med elevbrukerne på 10 av 28 bærbare pc'er der.

Problemet var at brukerne var helt låst og at de ikke kunne gjøre noe som helst inne etter de var pålogget, kom bare opp en feilmelding.
Vi skjønte ikke helt hva problemet var, med tanke på at det bare oppstod på den ene pc-serien. Og kun på elevbrukerne og ikke administrator brukerne.
Vanligvis kom feilmeldingen først etter et par dager med bruk, og så ble den der.
Vi brukte litt tid på å tenke igjennom forskjellige løsninger, men ideen om å lage nye brukere var allerede prøvd og det virket ikke, problemet oppstod etter noen dager igjen.

Det vi kom fram til var å ta å kopiere et image ifra en av de fungerende pc'ene i samme serien, og begynte å legge det inn på den ene maskinen via Clonezilla* for å se hvordan det gikk.

Det var det vi rakk å gjøre denne dagen pga det gikk bort for mye tid på å overføring og reisetid fram og tilbake ifra skolen.
Og det siste vi gjorde for dagen var å gå igjennom tirsdagens oppdrag.

*Clonezilla er et imageprogram man legger inn på feks en minnepenn for å lett overføre og boote et image ifra en pc til en annen.
Det brukes også til recovery vist noe har skjedd med maskinen så det trengs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar